Načrtovanje poroke
10 korakov za začetek
Poročni planer
Vabila
Priponke in konfeti
Cvetje in dekoracija
Zaročni in poročni prstani
Poročna torta in sladice
Gostišča in catering
Poročna glasba
Poročni ples
Fotografija in snemanje
Obred in običaji
Fantovščina in dekliščina
Prevoz
Denarne zadeve
Poročni nasveti
Kje in kako se lahko poročim civilno?
Cerkvena poroka
Poroka malo drugače
Vpis zakonske zveze sklenjene v tujini
Pridobitev poročnega lista
Seznam vseh poročnih dvoran
Priprava na zakon
Ljubezen in življenje
Lepota telesa in zdravje
Poročna moda
Nevestina poročna obleka
Ženinova obleka
Večerne obleke
Otroške obleke
Nosečniške obleke
Spodnje perilo
Obutev
Torbice in modni dodatki
Nakit in tiare
Pričeska in ličenje
  FAQ FAQ  Preišči forum   Koledar   Registracija Registracija  Prijava Prijava

DENAR-napisati ali ne???

Odgovori Odgovori Stran  <1 8910
Anketna vprašanja: ali ste na vabilo napisali, da si namesto darila zelite denar?
Anketna izbira Glasovi Statistika ankete
15 [31.25%]
0 [0.00%]
33 [68.75%]
0 [0.00%]
0 [0.00%]
0 [0.00%]
Ne moreš glasovati v tej anketi

Avtor
metka.l View Drop Down
Zacetnik
Zacetnik

Status prijave: Odjavljen
Sporočila: 46
Post Options Post Options   Citiraj metka.l Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Tema: DENAR-napisati ali ne???
    Poslano: 04 Maj 2010 ob 10:29
Naju že zdaj sprašujejo, ko vedo, da se bova drugo leto poročila. Mislim, da naju bodo vsi vprašali.
Drugače pa bi denar, če že kaj ja. Če že kdo vpraša, rečem denar. Samo je lahko nerodno, ker ne vedo, koliko naj dajo.
Nazaj na vrh
Lucy View Drop Down
Zacetnik
Zacetnik

Sporočila: 84
Post Options Post Options   Citiraj Lucy Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 04 Maj 2010 ob 13:10
Meni se osebno zdi grdo na vabilo napisat naj svatje podarijo denar. Mi deluje nekako kot "ce zelis priti na najino poroko, moras placati" Geek.
Kot so ze druge napisale, obstajajo bolj elegantni nacini za to dopovedat :)
Mi bomo ta del posredovali samo ustno, torej ce kdo vprasa, oziroma kar bodo starsi povedali naprej. Smo pa tudi naredili eno spletno stran z vsemi informacijami in "knigo zelja", kjer ena izmed zelenih daril je prispevek za porocno potovanje. Kolegi so imeli podobno, le da so imeli tudi  prispevek za zgradnjo hise :)
Glede daril (pa tudi ce se jih otepam, ker ziviva skupaj ze en cas in nic ne rabiva:) konc koncev je izbira svatov, kaj oni zelijo tebi podariti...
Kot sem opazila iz lastnih izkusenj, kar dosti bi jih raje dalo darilo kot pa denar, ce lahko.
Nazaj na vrh
spominčica View Drop Down
Moderator
Moderator

Sporočila: 3476
Post Options Post Options   Citiraj spominčica Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 05 Maj 2010 ob 02:47
Će si želite denar, to jasno in glasno izrazite- tak kot sem že napisala. Ni treba napisat v vabilo, naj pa vašo željo poznajo starši in priče- ker bodo svatje najpogosteje vprašali njih po vaših željah.

Nekaj v smislu naj vlagajo v spalnico ali kuhinjo je brezveze- kaj pa oni vedo, da bi vi najraje denar- vam bodo potem 30 posteljnin prinesli, jogi vložke, koce ali pa lonce in sklede... Pazite - ljudje različno razmišljajo in kar je logično vam, ni morda drugim. Oz če boste napisali da boste potrebovali za spalnico bodo vsaj nekateri razmišljali da naj vam podarijo nekaj kar rabite za spalnico pz kakšen drug prostor. Če že veste za kaj boste denar porabili raje napišite (povejte), da boste denar vložili v obnovo splanice, ker tako nakažete, da si boste pohištvo sami izbrali- da vam manjka le denar za to.
Nazaj na vrh
poli View Drop Down
Raziskovalec
Raziskovalec

Sporočila: 2953
Post Options Post Options   Citiraj poli Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 05 Maj 2010 ob 10:37
Se strinjam s spominčico- vem, da je nerodno reči za denar (tudi meni je bilo zelooo), ampak če boste jasno povedali ne bo prišlo do nepotrebnih nesporazumov.

Naju je večina svatov vprašala že ob izročitvi vabila kaj bi rada dobila. Nekateri so pozabili (včasih se res ne spomniš vprašati, ker si tako zmeden) in so potem klicali mojo mamo kaj želiva. Staršem sem predhodno povedala, kaj naj rečejo, če jih kdo vpraša po darilu.
Nazaj na vrh
ery* View Drop Down
Raziskovalec
Raziskovalec

Sporočila: 524
Post Options Post Options   Citiraj ery* Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 05 Maj 2010 ob 11:46
Pri nas je pa že tko navada, da ponavadi tete in strici zmer dnar dajo. Drugače so pa pri naju (kuk pri Poli) tudi vsi vprašali kaj želiva ko sva oddajala vabila in sva lepo povedala da bova najbolj vesela dinarčkov, pa ni prov nobeden nič komliciru. Mi je lepše tko kukr pa da napišeš na vabilo.
Nazaj na vrh
dusanka View Drop Down
Zacetnik
Zacetnik

Sporočila: 25
Post Options Post Options   Citiraj dusanka Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 07 Maj 2010 ob 23:34
Smile Midva sva napisala za denar in ni bilo slabega odziva. Ne vem zakaj je pri nas v Sloveniji tako vsem noro napisat za denar. Mi se preveč oziramo kaj bodo drugi rekli. V Nemčiji to ni nič novega vsi vedo da poroka ni mali strošek. Tam je že naprej vedo da bo poroka plačana iz kuvert in ni noben tabu kot pri nas. Pa tudi v Bosno sva letos povabljena na poroko in je enako ko sta nama dala vabilo so že naprej povedali da se da 50€ za večerjo za dve osebi ostalo koliko pa daš pa je za darilo in se prav tako poroka plača iz kuvert. Meni osebno je to zelo všeč da tako odkrito povejo. Vsi pa si želimo nekako ta poseben dan ljubezni zapomnit.Star
Nazaj na vrh
Majči View Drop Down
Zacetnik
Zacetnik

Sporočila: 0
Post Options Post Options   Citiraj Majči Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 18 Maj 2010 ob 15:53
Prav zoprna zna bit tale zadeva, ker nočeš nesramen izpast Confused

no midva sva se odločila, da ne bova dajala namigov, ampak napisala kako foro, kot "da vas ne bova obremenjevala z izbiro darila, bova z veseljem prevzela to vlogo in si z vašo "finančno inekcijo" kupila nekaj posebno lepega :)"

Se mi zdi kr ok, pa malo bolj "omiljeno" se sliši, kot če bi napisala da rabiva denar. Namigov pa tudi ne bo, saj res lahko namig o novi spalnici navleče nase 30 postelnin :)
Nazaj na vrh
dusanka View Drop Down
Zacetnik
Zacetnik

Sporočila: 25
Post Options Post Options   Citiraj dusanka Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 18 Maj 2010 ob 18:16
Pozdravljena Majči!
Zelo dobro sta si izmislila. Midva sva tako napisala.< ="-" ="text/; =utf-8">< name="ProgId" ="Word.">< name="Generator" ="Microsoft Word 12">< name="Originator" ="Microsoft Word 12">

Svatje se ob takšnih priložnosti sprašujete kaj podariti, zato Vas s praktičnimi darili ne želiva obremenjevati, vesela pa bova vseh prispevkov za  poročno potovanje.

Nazaj na vrh
 Odgovori Odgovori Stran  <1 8910

Skoči na forum Forum Permissions View Drop Down

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.65
Copyright ©2001-2010 Web Wiz

Ta stran je bila izdelana v 0.109 sekunde.