Načrtovanje poroke
10 korakov za začetek
Poročni planer
Vabila
Priponke in konfeti
Cvetje in dekoracija
Zaročni in poročni prstani
Poročna torta in sladice
Gostišča in catering
Poročna glasba
Poročni ples
Fotografija in snemanje
Obred in običaji
Fantovščina in dekliščina
Prevoz
Denarne zadeve
Poročni nasveti
Kje in kako se lahko poročim civilno?
Cerkvena poroka
Poroka malo drugače
Vpis zakonske zveze sklenjene v tujini
Pridobitev poročnega lista
Seznam vseh poročnih dvoran
Priprava na zakon
Ljubezen in življenje
Lepota telesa in zdravje
Poročna moda
Nevestina poročna obleka
Ženinova obleka
Večerne obleke
Otroške obleke
Nosečniške obleke
Spodnje perilo
Obutev
Torbice in modni dodatki
Nakit in tiare
Pričeska in ličenje
  FAQ FAQ  Preišči forum   Koledar   Registracija Registracija  Prijava Prijava

nakup zaročnega prstana v tujini

Odgovori Odgovori Stran  12>
Avtor
dreamliner View Drop Down
Zacetnik
Zacetnik

Status prijave: Odjavljen
Sporočila: 0
Post Options Post Options   Citiraj dreamliner Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Tema: nakup zaročnega prstana v tujini
    Poslano: 08 Marec 2010 ob 22:28
pozdravljeni,

po internetu sem brskal za zaročnimi prstani. videl sem, da dobiš recimo v New Yorku zaročni prstan z brilijantom z 0.33 karata za cca. 500 dolarjev, kar pomeni 370 €. prstan z enako specifikacijo dobim pri nas za cca. 1300 €. skratka, da skrajšam, razmišljam, da bi svojo izvoljenko popeljal na izlet v tujino, ji tam kupil prstan in vprašal, če bi se poročila z mano. zakaj tako? zato:

primer za NYC:

-letalske karte: cca. 1000€ (povratna za oba)
-prenočišče 300 € (za tri dni)
-prstan 500 € (cca. 0.3 karat)

skratka, računam, da bi zapravil 2000 € za izlet skupaj s prstanom.

kaj je moje vprašanje? ali ima kdo izkušnje oziroma pozna cene zaročnih prstanov v Evropi. 2000 € je moj proračun, sedaj, če prstan kupiva bližje, bo kamen večji, seveda. :D

LP, M.

Nazaj na vrh
malla View Drop Down
Raziskovalec
Raziskovalec

Sporočila: 25
Post Options Post Options   Citiraj malla Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 08 Marec 2010 ob 22:33
Mislim, da bi se dalo pri nas dobiti takšen prstan tudi ceneje. Samo pobrskati je treba. Če pa je želja po potovanju, potem pa le pot pod noge Smile
Vprašanje je, če izvoljenka ve, da jo imaš namen zaprositi? Ker če ne, meni osebno bi se malce čudno zdelo iti za 3 dni v NY. Sej verjetno bi blo zanjo potem presenečenje.
Nazaj na vrh
Zacetnik
Zacetnik

Post Options Post Options   Citiraj dreamliner Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 08 Marec 2010 ob 22:36
jah ve in ne ve. ve da se bo nekaj zgodilo, vendar ne ve pa ničesar natančno.
sej tukaj se ne gre, da bi se stvar dala dobiti ceneje. gre se zato, da dobiš v tujini prstan z enakimi karakteristikami za 2x ceneje kot pri nas. zakaj nebi za denar dobila prstana in še potovanja? moje razmišljanje.
skratka, zanima me, kje v evropi se dobijo zaročni prstani za primerno ceno. švica, francija?
Nazaj na vrh
milica View Drop Down
Zacetnik
Zacetnik

Sporočila: 72
Post Options Post Options   Citiraj milica Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 09 Marec 2010 ob 00:46
js bi izbrala NY in posledično mogoče malo manjši kamen na prstanu... ker menim, da bo vsekakor veliko večjega pomena to, da sta se zaročila v NY, kot pa da dobi en ogromen kamen sred Ljubljane... "Every Kiss Begins with Kay..." = iz ene ameriške reklameWink

Američani so upaleni na diamnte in razkošne zaročne prstane, zato imajo zelo konkurenčne cene in izjemne popuste (tudi do -80%) Thumbs Up
Zlatarstvo v Evropi pa je stara in tradicionalna obrt, ki s tem drži ime & kvaliteto ter posledično temu tudi (višjo) ceno.

LP

Nazaj na vrh
Zacetnik
Zacetnik

Post Options Post Options   Citiraj dreamliner Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 09 Marec 2010 ob 09:35
luštno. upam, da ima kdo kaj podatkov. gledal sem Tiffany&Co. ima še kdo kakšen podatek o kakšni prodajalni zaročnih prstanov v NYC?

Nazaj na vrh
mARTy___ View Drop Down
Na poti k odvisnosti
Na poti k odvisnosti

Sporočila: 157
Post Options Post Options   Citiraj mARTy___ Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 09 Marec 2010 ob 11:36
Osebno se mi zdi iti samo za 3 dni v New York brez veze. Še v Rim ne bi šla samo za 3 dni, pa je blizu. Zakaj? Ker je New York prekrasno mesto in, če si ga želiš ogledati rabiš minimalno 7 dni za res osnovne oglede. Se it tam samo zaorčit pa... hm, ne vem no, se mi zdi škoda denarja.
Sicer pa dobiš letalske karte za new York tudi za 500 eur.

Ne bi raje naročil prstan prek interneta?
Nazaj na vrh
Zacetnik
Zacetnik

Post Options Post Options   Citiraj dreamliner Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 09 Marec 2010 ob 12:50
to sem razmišljal, pa je tukaj nekaj stvari, ki so zelooo pomembne:

1. velikost
2. carina
3. riziko o dolgih prstih poštnih uslužbencev
4. še se bi našlo

LP, M.

Nazaj na vrh
Zacetnik
Zacetnik

Post Options Post Options   Citiraj dreamliner Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 09 Marec 2010 ob 13:08
aja, pa ko sem napisal 1000 € za karte, sem mislil za oba. se pravi cca. 500 € na osebo. mal sem gledal, me pride karta 440 € iz frankfurta do NYC pa še cca. 100 € do frankfurta z adrio iz brnika. 
Nazaj na vrh
ciccina View Drop Down
Raziskovalec
Raziskovalec

Sporočila: 389
Post Options Post Options   Citiraj ciccina Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 09 Marec 2010 ob 16:52
Dreamliner: lepa ideja. Malo mi je edino cudna cena prstana. Sestra od dragega je namrec dobila prstan 0,40 karata in to pri druzinskem draguljarju v IT (torej je dobila po nizji ceni) in je bil 1600 EUR. Tako da dvomim v to ceno. Jaz bi izbrala ali eno ali drugo. Ce ves da bi tvoji dragi vec pomenil prstan ji ga raje kupi po neki realni ceni (torej nad 1000 EUR) in najdi v SLO romanticen koticek za ji ga podarit, ce ne pa jo pelji v NY in ji podari nekaj simbolicnega Wink
Nazaj na vrh
Zacetnik
Zacetnik

Post Options Post Options   Citiraj dreamliner Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 09 Marec 2010 ob 17:20
ja, ne vem, če je Tiffany nekaj simboličnega.
skratka, nimam pojma, kakšne so cene, ampak glede na to, da je zadeva priznana, sem skoraj že odločen. kupil ji bom prstan, ki ima 0,25 karata in prišel me bo 1000 €. za tak prstan bi pri nas odštel 1500 € in bil bi od lokalnega draguljarja.
Nazaj na vrh
 Odgovori Odgovori Stran  12>

Skoči na forum Forum Permissions View Drop Down

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.65
Copyright ©2001-2010 Web Wiz

Ta stran je bila izdelana v 0.094 sekunde.